Ministrul interimar al MAI, Dan Nica, a spus, marti, la bilantul Politiei, ca trebuie intensificate masurile pentru combaterea evaziunii fiscale, apreciind ca prejudiciul inregistrat in urma infractiunilor economice este aproape cat bugetul ministerului pentru anul in curs.

Potrivit bilantului Politiei pe criminalitate economico - financiara, prejudiciul cauzat in 2008 a fost de peste 7 miliarde de lei, cu 25% mai mare fata de 2007, informeaza NewsIn.

La acelasi capitol se arata ca, pentru combaterea coruptiei, 1283 persoane au fost deferite Directiei Nationale Anticoruptie in 2008, fata de 543 in anul 2007.

Ministrul interimar a cerut politistilor sa isi indrepte atentia la cazuri de evaziune complexe, care se refera la contrabanda cu produse petroliere, comertul cu cereale si produse contrafacute, pentru ca acestea, in prezent, s-ar face cu tiruri, vagoane de tren si vapoare. El a spus ca acesti contrabandisti fac tot posibilul sa isi acopere afacerile ilegale.

Prezent la bilantul Politiei, ministrul interimar al administratiei si internelor, Dan Nica, a solicitat din nou politistilor sa ia masuri pentru retragerea permiselor de conducere celor 3.500 de “infractori” care le-au obtinut fraudulos in Arges, desi nu aveau calitatile necesare conducerii unui vehicul pe drumurile publice.
"La acesta ora, 3.500 de infractori sunt in liberate. Ii puteti considera evadati. Acestia au la activ 21 de morti si aproape o suta de raniti. Ma refer la persoanele care au obtinut permis de conducere auto si care nu aveau dreptul sa obtina acest permis, din nici un fel de considerente", a explicat Dan Nica.

El a reamintit conducerii Politiei sa creasca numarul efectivelor care patruleaza in zona scolilor, pentru a descuraja agresiunile asupra elevilor si traficul si consumul de droguri.

Ministrul interimar a mai spus ca, in anul care a trecut, a crescut numarul cazurilor in care batranii sunt inselati, atragand atentia asupra faptului ca acest fenomen s-a extins, in special in mediul rural, unde familii intregi si-au pierdut dreptul de proprietate asupra terenurilor detinute.

Cu acesta ocazie ministrul i-a asigurat pe politisti ca vor fi asigurate resursele necesare pentru desfasurarea tuturor activitatilor specifice Politiei. "Apararea legii nu este o chestiune de optiune. Va sigur ca veti avea recunostinta si aprecierea celor multi si care, pana la urma, sunt cei care conteaza in ceea ce inseamna o activitate de bilant a Politiei Romane", a apreciat Dan Nica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.