Reprezentantii mai multor organizatii profesionale ce reprezinta taximetristii au afirmat, marti, ca primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, incalca legea prin acordarea unor licente de transport pe baza unei hotarari ilegale a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Taximetristii spun ca hotararea CGMB din 25 noiembrie 2008, prin care se suplimenteaza cu 779 numarul de licente de taxi, este ilegala, deoarece nu a fost contrasemnata de secretarul primariei Bucuresti, Tudor Toma. Acesta a refuzat semnarea ei, pentru ca numarul de licente de taximetrie din Bucuresti este oricum mai mare decat norma prevazuta de lege - patru autoturisme la mia de locuitori, informeaza NewsIn.

Potrivit taximetristilor, in Bucuresti, numarul de licente acordate deja peste limita legii este de 1.769.
Pe de alta parte, edilii Capitalei sunt acuzati ca nu s-au interesat de acordarea de caziere profesionale pentru taximetristi, pe baza carora cetateanul sa poata sti ca merge cu un mijloc de transport sigur.

O alta problema semnalata de taximetristi este acceea a contractului de gestiune intre municipalitate si firmele de profil. Tot primaria este acuzata ca nu a facut demersuri pentru construirea unei autogari, asa cum exista in toate marile capitale ale lumii, construita in parteneriat public-privat.

Taximetristii mai vor anularea hotararii CGMB prin care se permite transportul persoanelor din Ilfov cu autobuzele Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB). Ei spun ca se lovesc, din aceasta cauza, de o concurenta neloiala, deoarece transportul RATB este subventionat.

Pentru anularea hotararii de consiliu privind transportul cu vehicule RATB in Ilfov, taximetristii vor organiza, joi, un miting de protest in Piata Constitutiei, la care vor participa 300 de masini. Tot miercuri va fi depusa in instanta o actiune de anulare a hotararii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.