Romanii nu se declara foarte ingrijorati ca si-ar putea pierde locul de munca din pricina crizei economice, in timp ce majoritatea europenilor sunt pesimisti din acest punct de vedere, cu rusii, bulgarii, grecii si turcii in cap de lista, potrivit ultimului studiu realizat de compania Synovate.
Studiul a testat, in 18 tari de pe mai multe continente, care sunt cele mai mari temeri privind efectele crizei economice. In Romania, doar 32% dintre respondenti au nominalizat concedierea, in timp ce in Rusia, Bulgaria, Grecia si Turcia, ponderea celor care se tem ca isi vor pierde locul de munca are valori de pana la 55%.

Aceeasi cercetare a urmarit perceptia oamenilor cu privire la viitorul economiei din tara lor, tot in contextul crizei. La acest capitol, cei mai pesimisti sunt britanicii, trei sferturi dintre ei considerand ca economia lor va merge din rau in mai rau. Urmeaza, in clasamentul pesimismului, SUA, Belgia si Franta, unde aproximativ 67% dintre subiecti nu vad cu ochi buni viitorul economic al tarii lor. Cei mai optimisti, din acest punct de vedere, sunt danezii, brazilienii si malaysienii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.