Un barbat din Piatra Neamt care s-a intors din strainatate ii cere lui Mircea Geoana suma de 25.000 de euro, pe care acesta a promis-o emigrantilor romani care vor reveni in tara. In urma cu 12 ani, Adrian Chifu a plecat in Italia si s-a stabilit in regiunea orasului Milano, unde a muncit in domeniul tranzactiilor imobiliare.
In campania electorala de anul trecut, el a auzit promisiunea prin care Mircea Geoana se angaja ca, in cazul in care partidul sau va ajunge la guvernare, fiecare roman intors din strainatate sa primeasca suma de 25.000 de euro si subventionarea de catre stat a unei proportii de 60% din orice suma imprumutata din banci pentru deschiderea unei afaceri.

Aflat la Milano, cu ocazia lansarii a doi candidati ai Partidului Social Democrat din diaspora la fotoliile de parlamentar, presedintele Mircea Geoana s-a lansat, la sfarsitul anului trecut, in a face promisiuni electorale. „Trebuie sa fim capabili si sa putem crea, acasa, conditiile de munca, de civilizatie si de decenta, pentru toti romanii care au plecat in strainatate, fiindca drumul catre migratia economica a fost unul impus de conditiile grele din tara. Avem nevoie, acasa, de persoane care sa lucreze, sa faca cei 1.000 de kilometri de autostrada, porturi, aeroporturi, poduri peste Dunare, sute de gradinite, scoli si dispensare, in cadrul programului pe care l-a propus PSD, cel mai ambitios program de modernizarte pe care l-a cunoscut Romania vreodata”, a declarat la vremea respectiva liderul PSD. Tot cu acea ocazie, el a dat asigurari ferme ca, in situatia in care social-democratii vor ajunge la guvernare, se va ocupa personal de elaborarea unei legi prin care fiecare emigrant roman care va decide sa se intoarca definitiv in tara sa beneficieze de diverse avantaje materiale, printre care primirea unei sume de 25.000 de euro si acordarea unei subventii de 60 la suta din eventualele imprumuturi facute in banci, pentru infiintarea unei firme si deschiderea unei afaceri in Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.