Comisia Tehnica de Circulatie a Municipiului Bucuresti a aprobat instituirea de sensuri unice pe inca sase artere, intre Soseaua Iancului si Strada Vatra Luminoasa.
Strazile cu sens unic fluidizeaza traficul in Bucuresti. Strazile Ionescu Baican, Ionescu Atanasie, Victor Manu, Gheorghe Folescu, Jean Athanasiu si Sarafinesti vor avea sens unic de anul acesta. Anul trecut, pe aproape 60 de strazi din administratia Primariei Municipiului Bucuresti s-au instituit sensuri unice, iar in 2007, pe inca 70 de strazi. “Pe viitor vor fi incluse in acest program si alte strazi secundare. Introducerea sensurilor unice rezolva si problema parcarilor de resedinta. Pe perioada de odihna, celalalt sens poate deveni loc de parcare de resedinta”, este de parere primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Municipalitatea a inclus aceasta masura in Planul privind managementul si fluidizarea circulatiei din Bucuresti.


Potrivit Planului, in acest fel, s-ar putea crea si peste 100.000 de locuri de parcare, a estimat primarul.
Si primarii de sector sustin ideea sensurilor unice. In cazul sectorului 1, ponderea acestora ar putea ajunge la 90% din strazile secundare, a anuntat primarul Andrei Chiliman. Totodata, interzicerea virajului la stanga va fi o alta masura pe care municipalitatea, impreuna cu Politia Rutiera, o va implementa in toate intersectiile secundare unde se poate face o corelare cu sensurile unice. De asemenea, vor fi introduse si sensuri giratorii. Primele vizate sunt intersectiile Lujerului, Eroilor, Piata Victoriei si Razoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.