Aproximativ 20 dintre cei 265 de bebelusi care s-au nascut prematur, anul trecut, la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta „Sfntul Pantelimon“ Focsani au decedat.
Aproape 100 dintre mamele care au nascut copii prematuri sau cu malformatii la Focsani provin insa din comuna Matca, judetul Galati. Fiind o zona legumicola, acestea intra in contact cu diferite substante toxice care dauneaza fatului. Cu toate acestea, autoritatile din Galati sustin ca nu au cunostinta de astfel de decese in rândul sugarilor si asta pentru ca femeile din Matca se interneaza la maternitatea din Focsani.

Din ce in ce mai multe femei nasc bebelusi insuficient dezvoltati, cu greutatea sub cea normala sau cu malformatii. Cadrele medicale din cadrul Sectiei nou-nascuti a Spitalului Judetean de Urgenta Focsani spun ca cel mai mic bebelus care a venit pe lume, anul trecut, cântarea cât o pâine, adica 800 de grame. Daca aparatul respirator al nou-nascutului este sanatos, acesta are sanse mari de supravietuire. Medicii sunt de parere ca de vina, in astfel de cazuri, sunt chiar mamele. Unele dintre ele fumeaza si consuma alcool in timpul sarcinii, altele fac prea mult efort fizic sau nu dau importanta alimentatiei. Purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean de Urgenta, Alina Pelin, a declarat ca multe dintre femeile care au nascut copii prematuri sau cu deficiente provin din localitatea Matca, judetul Galati. Este vorba de aproape 100 de cazuri. Fiind o zona legumicola, acestea muncesc prea mult si intra in contact cu diferite substante toxice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.