Elevii bucuresteni nu vor mai putea parasi incinta scolii in timpul orelor de curs decat cu un acord semnat de director si de parinti, potrivit unei hotarari a Inspectoratului Scolar Bucuresti (ISMB), transmisa, luni, tuturor unitatilor de invatamant din Capitala.
"In urma controalelor facute in ultima saptamana, am descoperit ca foarte multe dintre incidentele in care au fost implicati elevi au loc atunci cand acestia parasesc incinta scolilor, motiv pentru care am decis sa impunem tuturor scolilor o noua masura de siguranta. Astfel, elevii vor fi obligati sa stea in scoala in timpul programului, cand sunt sub supravegherea profesorilor, inclusiv in pauze. Ei nu vor mai avea voie sa iasa din scoala decat cu un acord semnat de director si de parintii acestora", a explicat purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Reprezentantul ISMB a precizat ca, pana acum, regulamentul scolar prevedea doar ca elevii sa aiba o conduita buna la scoala si in timpul liber. "In privinta interdictiei privind parasirea incintei scolii in timpul orelor, fiecare unitate de invatamant putea sa ia orice decizii voia. Multe dintre scoli instituisera deja aceasta masura, insa de acum este obligatoriu pentru toate", a conchis Banu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.