Asociatia Proprietarilor pe Legea 112/1995 solicita presedintelui Basescu sa promulge de urgenta legea de modificare si completare a legii 10/2001, pentru a opri scoaterea in strada proprietarilor din casele nationalizate.

Intr-o conferinta de presa sustinuta luni de catre Asociatia Proprietarilor s-a discutat despre „situatia disperata” in care se afla proprietarii cladirilor nationalizate.

Acestia au cumparat cu buna credinta locuinte in temeiul legii 112/1995 si care acum, la presiunea intereselor mafiei imobiliare, sunt aruncati pur si simplu in strada, fara nici o protectie, intr-o tara care se pretinde democrata si unde drepturile omului se presupun a fi respectate.”, se mentioneaza in comunicatul de presa remis de catre Asociatie redactiei 9am.

La conferinta au participat baritonul Dan Iordachescu si actorul Ion Chelaru, acestia fiind si ei „victime”, alaturi de peste 1 milion de romani, ale retrocedarilor catre fostii proprietari.

Asociatia sustine ca multi dintre fostii proprietari care isi cer inapoi imobilele prezinta acte false sau le depun mult mai tarziu decat era prevazut termenul limita si ca acestia lucreaza impreuna cu judecatori si avocati corupti.

Este imperios necesar mai ales de a se opri stresul provocat de aceasta situatie singulara intre absolut toate tarile din fostul lagar comunist din SE Europei, stres ce duce in multe cazuri la sinucideri, situatii disperate de destramare de familii care nu mai pot locui impreuna in case in care au locuit pestre 50 ani si pe care le-au imbunatatit pe banii lor, fiind dati afara si neoferindu-li-se nici o despagubire pentru investitiile aduse.”, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Asociatia va organiza saptamanal conferinte presa in care va aduce in atentia politicului si publicului cazurile disperate de scoateri in strada a familii intregi, in Romania anului 2008, „ce vor demonstra oricarui om de buna credinta ca "democratia" de astazi e mult mai rea decat dictatura comunista, in care oamenilor li se asigurau case, nu erau aruncati in strada ca niste gunoaie.” incheie comunicatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.