Liderii Sindicatului Liber Romania Film vor protesta maine in fata Ministerului Culturii si vor intra in greva foamei, pana la destituirea lui Maxim Meca din functia de director general al Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF)

"Ni se spune ca nu sunt bani pentru intretinerea elementara a cinematografelor, cum ar fi inlocuirea unui geam spart, insa conducerea RADEF beneficiaza de foarte multe deplasari in strainatate, sub diferite motive. Ni se spune ca nu sunt bani, insa consilierul directorului este pensionar cu 4.000 de lei pe luna si mai primeste un salariu de 3.600 de lei de la RADEF", a precizat vicepresedintele sindicatului, Constantin Curelea, relateaza NewsIn.

Sindicalistii sustin ca RADEF are datorii fata de distribuitorii de filme de peste 1,5 milioane lei, vechi de doi ani, iar companiile distribuitoare sunt obligate, in lipsa de fonduri, sa ofere filme fara licenta. "Distribuitorii de filme au actionat in instanta RADEF, pentru a-si recupera datoriile, si au castigat, insa, cum nu exista fonduri pentru a achita o asemenea suma, conturile RADEF au fost blocate", a explicat liderul sindicalistilor, Maria Bikfalvi.

Potrivit liderului de sindicat, in conditiile blocarii conturilor, directorul Meca incaseaza chiriile pentru cinematografe in biroul sau, chiriasii fiind obligati sa plateasca si cu pana la zece luni avans.

Sindicalistii s-au prezentat pe 15 ianuarie la guvern, pentru a reclama activitatea directorului. La doua ore dupa acest fapt, Maria Bikfalvi a fost demisa din functia de administrator al cinematografului bucurestean CORSO.

Reprezentantii Sindicatului Liber Romania Film au sesizat, printr-o scrisoare, si Ministerul Culturii, insa nu au primit niciun raspuns.

De asemenea sindicalistii au cerut un audit la RADEF in repetate randuri, insa nici de aceasta data nu s-a intreprins nimic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.