Victima, un jandarm in varsta de 30 de ani, a murit duminica seara, in drum spre spital. El a fost atcat de un urs in zona padurii Comandau, Covasna

Directorul Serviciului de Ambulanta Covasna, Tiberiu Postoaca, a declarat astazi ca jandarmul fusese desfigurat de lovitura ursului, iar medicii de pe ambulanta nu au reusit resuscitarea lui, intrucat se afla in stare foarte grava si pierduse mult sange.

Subofiterul a intrat in stop cardiac si a murit in ambulanta, relateaza NewsIn.

Tanarul se intorcea cu un prieten de la un canton silvic situat in zona impadurita a locallitatii Comandau, unde au fost atacati de un urs care le-a iesit in fata dintr-un tufis.

Potrivit Inspectoratului judetean de Jandarmi Covasna, persoana care il insotea a reusit sa fuga prin padure ajungand la un Centru de Colectare a Fructelor Comandau, de unde a alarmat Postul de Politie din localitate. Acestia, impreuna cu alte persoane si o ambulanta, s-au deplasat in zona unde s-a intamplat incidentul, pentru a-i acorda primul ajutor.

Sergiu Muntean era casatorit de doi ani si avea un copil mic.

In Covasna exista in jur de 900 de ursi, iar in ultimii ani a crescut si numarul puilor. Gospodarii din comune ca Dobarlau, Bixad sau Barcani s-au plans de mai multe ori, toamna si primavara in special, de prezenta ursilor care umbla nestingheriti, mai multe persoane fiind atacate.

In cazul de duminica, specialistii nu exclud varianta ca victima sa fi patruns pe teritoriul ursului sau sa se fi apropiat fara sa stie de un barlog cu pui. Un barbat din Bixad a fost operat de zeci de ori in urma unui alt atac, iar un vanator a fost de asemenea ranit anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.