Elevii din gimnaziu si liceu vor avea o noua disciplina obligatorie, numita „Tehnologia informatiei si comunicarii“. Celelalte materii vor fi reactualizate pentru lucrul cu calculatorul

Pana in 2011, toate programele sco­lare vor fi reformate astfel incat ele­vii sa isi dezvolte noi competente la scoala. Ei vor studia o noua disciplina si anume „Tehnologia informatiei si comunicarii“ (TIC), iar fie­care materie scolara va fi actualizata prin introducerea de competente di­gitale.

„Accesul la dobandirea competentelor TIC va fi asigurat pentru un numar de aproximativ 360.000 de elevi. Unul dintre cele mai importante efecte este crearea unei lega­turi mai bune intre elevi si profesori, prin utilizarea unui limbaj comun, do­bandit prin competentele TIC“, se pre­cizeaza in proiectul care va fi rea­li­zat de Centrul National pentru Curri­culum si Evaluare in Inva­ta­man­tul Preuniversitar (CNCEIP).

In pr­ima faza, programele actualizate la era digitala si noua disciplina TIC vor fi pilotate in 40 de scoli din fie­ca­re judet.

In proiect este prevazuta si in­struirea a peste 800 de inspectori de specialitate din intreaga tara, care, la randul lor, ii vor instrui pe profesori. La limba romana, de exemplu, prin programa scolara, profesorul ar pu­tea fi obligat sa ii puna pe elevi sa caute, pe dictionarele online, sino­nime ale cuvintelor. Sau la geo­gra­fie, elevul va putea accesa o harta prin satelit, utilizand GPS-ul. CNCEIP va demara in acest an cateva cercetari psihologice pentru a se sta­bili care sunt competentele di­gitale pe fiecare an de studiu si ce anu­me trebuie sa invete un elev ca sa si le dezvolte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.