Un tanar din judetul Covasna a fost grav ranit, duminica, dupa ce a fost atacat de un urs in timp ce se intorcea cu un prieten de la o cabana, transmite corespondentul NewsIn

Seful Inspectoratului Judetean de Politie Covasna (IJP), Corneliu Campeanu, a declarat corespondentului NewsIn ca tanarul, impreuna cu un prieten, a mers la o cabana de vanatoare la 15 km de Comandau, iar la intoarcere le-a iesit un urs in fata si i-a atacat. Animalul i-a atacat pe ambii tineri, dar unul a scapat, intrucat in zona au mai aparut niste oameni si ursul a renuntat. Celalalt insa a fost grav ranit la fata urs.
Potrivit lui Campeanu, tanarul atacat a fost dus cu sania de seful postului de politie din Comandau pana la Salvare, iar in prezent victima se afla in stop cardiac intr-o Ambulanta, in drum spre Spitalul din Covasna, si acum se incearca resuscitarea lui.

In Covasna exista in jur de 900 de ursi si in ultimii ani in loc de cate unul-doi pui, acum unii au si cate trei sau patru. Gospodarii din comune ca Dobarlau, Bixad sau Barcani s-au plans de mai multe ori, toamna si primavara in special, de prezenta ursilor care umbla nestingheriti, iar unii au fost si atacati.

Un barbat din Bixad a fost operat de zeci de ori in urma unui atac de urs, iar un vanator a fost si el atacat de un animal, anul trecut, dar a scapat cu viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.