Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante la incetarea din viata a poetului Grigore Vieru, in care subliniaza ca stingerea sa din viata reprezinta o mare pierdere pentru cultura romana
"Am primit cu adanca tristete vestea disparitiei dintre noi a poetului basarabean Grigore Vieru. Voce a constiintei romanesti, Grigore Vieru va ramane in memoria noastra prin dragostea sa pentru limba si istoria romanilor de pe ambele maluri ale Prutului, prin idealurile pe care le-a slujit neobosit. Stingerea sa din viata reprezinta o mare pierdere pentru cultura romana", se precizeaza in mesajul de condoleante transmis de presedintele Traian Basescu, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Poetul basarabean Grigore Vieru, care a suferit un grav accident rutier in urma cu doua zile, a incetat din viata in noaptea de sambata spre duminica. Cauza mortii poetului Grigore Vieru a fost un stop cardiac, pe fondul unor politraumatisme multiple si al unei poliinsuficiente a sistemelor si organelor, iar decesul a survenit la ora 1.20, a declarat presei ministrul moldovean al Sanatatii, Larisa Catrinici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.