Peste 200 de dealeri stradali si consumatori de droguri au fost prinsi anul trecut de politistii antidrog din Capitala in perimetrul unitatilor de invatamant, fiind confiscate peste patru kilograme de heroina si 2700 de comprimate ecstasy, potrivit unor date furnizate de Inspectoratul General al Politiei Romane.

Anul trecut, politistii Brigazii de Combatere a Criminitatii Organizate Bucuresti au cercetat 235 de persoane, dintre care 21 de elevi, care au distribuit sau consumat droguri in zona unitatilor de invatamant din Capitala, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

De asemenea, au fost confiscate 4672,70 grame de heroina, 2721 comprimate ecstasy, 23 de grame de hasis, 32,5 grame de cannabis, 745 comprimate de metadona si 256 de medicamente cu continut stupefiant.

Cazuistica demonstreaza faptul ca distribuitorii de droguri evita de regula efectuarea tranzactiilor in incinta unitatilor de invatamant, deoarece se expun pericolului de a fi surprinsi de camerele de luat vederi.

Din punctul de vedere al tipurilor de droguri uzitate de catre minori, raportul Brigazii de Combatere a Criminitatii Organizate Bucuresti arata ca produsele cannabice, marijuana, hasis, rezina, reprezinta o pondere de 85%.

Ministrul interimar al MAI, Dan Nica, a cerut politistilor ca scolile sa fie prioritatea lor zero, acuzand ca exista traficanti care vand elevilor droguri, pentru ca acestia sa devina dependenti, iar unii tineri sunt agresati sau santajati in unitatile de invatamant.

Prezent la bilantul Politiei Capitalei, Dan Nica a spus ca politistii trebuie sa aiba o interventie energica in preajma scolilor. "Le-am cerut politistilor prezenta in preajama scolilor si lurea masurilor necesare, pentru ca din prisma consumului si traficului de droguri sunt foarte multe scoli in Bucuresti in care traficantii de droguri se duc si dau gratis droguri copiiilor pentru a-i face utilizatori si a crea o anumita dependenta", a declarat Nica, citat de NewsIn.

El a acuzat si violenta din unele unitati de invatamant. "Sunt foarte multe scoli unde este prezenta violenta si anumite grupuri organizate care ii santajeaza pe elevi, le iau banii ii supun la tot felul de violente, fiind necesara o interventie energica", a afirmat ministrul interimar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.