Un salariat al societatii galatene Elnav, hipertensiv, a decedat astazi la locul de munca, in timp ce manevra o macar. Inspectorii ITM nu au incadrat evenimentul ca accident de munca, deoarece banuiesc ca este vorba de moarte patologica

Victima, Petrea Bulai, in varsta de 50 de ani, lucra ca masinist pod rulant in Sectia Otelarii a societatii galatene Elnav. Vineri dimineata a venit la serviciu, s-a urcat pe macara si a inceput sa lucreze. La scurt timp, insa, colegii au observat ca macaraua se misca haotic si, cand au urcat sa vada ce se intampla in pupitrul de comanda, l-au gasit pe Bulai fara suflare, relateaza NewsIn.

"Victima s-a prabusit peste pupitrul de comanda dupa cateva manevre. Semnele clinice indica faptul ca este vorba de o moarte patologica, cel mai probabil un infarct sau un atac cerebral, un argument in plus fiind acela ca barbatul suferea de hipertensiune", a declarat seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), Ionel Petrea.

Din acest motiv, inspectorii de munca nu s-au grabit sa incadreze evenimentul in categoria accidente de munca. ITM si Parchetul de pe langa Judecatoria Galati asteapta rezultatul autopsiei, pentru completarea cercetarilor. Petrea Bulai avea o vechime in munca de 30 de ani.

Elnav Galati este o societate privata cu capital integral romanesc, ce are ca obiect de activitate proiectarea, producerea si comercializarea utilajelor si echipamentelor din domeniul naval, rulant si metalurgic, a pieselor turnate, forjate si prelucrate si a lingourilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.