O delegatie a Ministerului Agriculturii condusa de secretarul de stat Catalin Rosculete impreuna cu 14 firme producatoare de produselor agroalimentare romanesti din tara vor participa in perioada 16 - 25 ianuarie 2009 la "Saptamana Verde", de la Berlin.
Principalul obiectiv al delegatiei romane la Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura "Saptamana Verde", este imbunatatirea promovarii produselor agroalimentare romanesti pe piata intra si extra-comunitara, informeaza un comunicat al Ministerului Agriculturii, informeaza NewsIn.

Firmele romanesti vor expune o gama larga de produse cum ar fi: miere si produse apicole, preparate din peste, vinuri, fructe de padure, ceaiuri si extracte din plante, branzeturi, produse specifice satului romanesc, precum si mancare traditionala romanesca: sarmalute, mititei, bulz.

Potrivit Ministerului Agriculturii, participarea Romaniei la aceasta manifestare constituie o buna oportunitate pentru firmele romanesti de a prezenta cele mai importante produse agro-alimentare si de a dezvolta noi relatii comerciale, cu impact pozitiv asupra cresterii exporturilor pe pietele internationale.

Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura "Saptamana Verde", este considerata cel mai mare eveniment de specialitate in domeniul alimentar si agricol din Europa.
Evenimentul se afla la a 74-a editie, iar aceasta este a 7-a participare a Romaniei.

La editia din 2008, au participat 1.600 de expozanti din 525 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.