Profesionisti romani din diferite discipline umaniste pot obtine un rezidentiat de doua luni la Londra, timp in care vor locui in garsoniera mansardata a Institutului Cultural Roman (ICR), din Belgrave Square, si vor primi o bursa lunara de 1.700 de euro, informeaza ICR Londra.

"Attic Arts" este primul program de rezidenta in Londra destinat profesionistilor romani care desfasoara proiecte in discipline umaniste, oferind anual opt rezidentiate.

Astfel, acestia au posibilitatea de a initia un proiect cultural nou, de a experimenta noi posibilitati si directii in practica artistica prin contactul cu profesionisti si institutii din Londra, din aceeasi arie de interes.

Programul "Attic Arts" din 2009 se desfasoara in doua sesiuni, termenele limita de depunere a candidaturilor fiind 31 ianuarie si 15 iunie. Rezidentii vor depune un proiect care va fi ulterior prezentat in spatiul ICR sau in alte institutii din Marea Britanie. Pentru inscriere, candidatii au nevoie de o cerere de acordare a bursei, un CV, un formular de inscriere, copii ale diplomelor de studii, o scrisoare de intentie si un proiect de lucru.

Comisia de evaluare va fi formata din Mik Flood, analist independent de politici culturale, Gabriela Massaci, director al ICR Londra si Simona Nastac, referent principal al ICR Londra. Comisia se va intruni pe 12 februarie pentru dosarele depuse pana la 31 ianuarie, iar rezultatele vor fi anuntate in termen de cinci zile de la data intrunirii comisiei.

La Attic Arts poate candida orice cetatean roman care are proiecte in urmatoarele domenii: arte vizuale, curatoriat si critica de arta, muzeologie/muzeografie, muzica si muzicologie, jurnalism, traduceri, cercetare si documentare, arhitectura, urbanism si design, literatura si critica literara, dans, artele spectacolului, film si critica de specialitate, patrimoniu cultural, management cultural, stiinte sociale (economie, psihologie, relatii internationale, drept, stiinte politice, sociologie, filozofie, istorie si istoria ideilor).

Attic Arts a fost lansat in noiembrie 2006, iar pana in prezent au obtinut rezidenta 10 romani - violonisti, dramaturgi, designeri sau artisti vizuali. Anual sunt acordate opt rezidentiate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.