Opt romani cautati de autoritati pentru ca au furat 51 de laptopuri din sediul unei firme au fost prinsi de politisti, dupa ce s-au ascuns in Spania mai bine de o luna, timp in care au jefuit un batran si s-au intors in tara cu doua masini de lux furate, informeaza IGPR

Potrivit comunicatului, la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, cei opt romani au sustras din sediul unei societati comerciale din Chiajna 51 de laptopuri a caror valoare se ridica la 83.000 de lei, pe care ulterior le-au scos la vanzare pe Internet.

Membrii retelei au banuit, insa, ca politistii sunt pe urmele lor si au hotarat sa paraseasca Romania. Cei opt au ajuns astfel la inceputul lunii decembrie a anului trecut in Valencia-Alicante, unde s-au apucat de spart locuinte.

Ei au intrat in casa unui cetatean spaniol in varsta, care traia singur, si i-au furat 16.000 de euro, o arma de vanatoare, un laptop si alte bunuri. Tot batranului i-au luat si un autoturism de lux. Apoi, au inchiriat o alta masina de la o firma specializata si au venit cu cele doua autoturisme in Romania.

Pentru prinderea acestora, Politia a actionat concomitent, in Chitila, unde au ajuns cei cu masina inchiriata si in judetul Arad, la intrarea in tara, unde au fost retinuti cei care se deplasasera cu autoturismul furat.

Cei opt, cu varste cuprinse intre 21 si 42 de ani, toti din Bucuresti si fara ocupatie, au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea si Judecatoriei Buftea, cu propunere de arestare preventiva.

Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventiva pe 28 de zile, pentru comiterea infractiunilor de furt calificat si complicitate la furt calificat in forma continuata, se mai arata in comunicatul IGPR remis agentiei NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.