Un sistem de supraveghere video a traficului a fost implementat pe DN 7 si DN 79 in judetul Arad, ca urmare a numarului mare de accidente rutiere inregistrate pe aceste tronsoane.

Potrivit politistilor din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Arad, pana acum au fost montate camere de luat vederi pe DN 7, in localitatea Savarsin si in comuna Simand, pe DN 79, urmand ca numarul camerelor video sa creasca in perioada urmatoare. De asemenea, mai sunt operative doua aparate radar mobile in zonele considerate periculoase pentru participantii la trafic, informeaza NewsIn.

"Identificarea celor care circula cu viteza neregulamentara se face 24 de ore din 24 de ore cu aparatura fixa, iar cu aparatura mobila in functie de situatia operativa si zonele identificate de noi ca fiind periculoase. Agentii din dispecerat verifica in baza de date cine este proprietarul autovehiculului care a depasit viteza legala, dupa care propietarului ii va fi comunicata o informare, iar acesta are obligatia sa spuna cine a condus masina la data si ora inregistrata. Dupa aceasta procedura, noi intocmim procesul verbal pe numele celui care a condus autovehiculul si va fi sanctionat in functie de viteza cu care a circulat“, a declarat astazi comisar Adrian Lile, seful Serviciului Politiei Rutiere Arad.

Reprezentantii firmei care a implementat sistemul de supraveghere video pe drumurile nationale din judetul Arad au spus ca tehnologia aplicata permite scanarea multipla a soselei si face o amprenta unica pentru fiecare autovehicul.

Conform reprezentantilor Serviciului Politiei Rutiere Arad, sistemul de supraveghere video a traficului va fi extins pe DN 7 si DN 79, urmand sa fie montate camere video si in alte localitati de pe raza judetului.

„Pe parcurs, odata cu dezvoltarea sistemului, politistii vor observa pe monitoarele montate la dispeceratul de monitorizare a traficului si daca soferii si-au achitat rovigneta, daca au RCA si daca au la zi Inspectia Tehnica Periodica. De asemenea, vor putea fi identificate autoturismele furate“, a mai precizat comisar Adrian Lile.

Politistii rutieri au precizat ca cele mai multe accidente rutiere inregistrate anul trecut in judetul Arad s-au produs pe DN 7 si pe DN 79.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.