Preturile la imbracaminte, incaltaminte si accesorii sunt, de joi, cu pana la 70% mai mici, in majoritatea magazinelor din tara, odata cu inceperea sezonului de reduceri care va dura pana pe 15 aprilie

Potrivit legislatiei, proprietarii magazinelor sunt obligati sa expuna clar, prin etichetare sau prin alte forme de anunt, toate informatiile privind reducerea unui produs. De asemenea, reducerea practicata pentru un articol nu trebuie conditionata de cumpararea unui alt produs, informeaza NewsIn.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) recomanda populatiei sa reclame cazurile in care constata abateri de la lege in ceea ce priveste practicarea reducerilor in magazine.

Potrivit legii, reducerile se pot practica de doua ori pe an. Prima perioada a reducerilor este 15 ianuarie - 15 aprilie, pentru sezonul toamna-iarna, iar cea de-a doua este 1 august - 31 octombrie, pentru sezonul de primavara-vara.

Legea permite magazinelor sa practice reduceri si in alte momente ale anului, cu ocazia sarbatorilor de 1 si 8 martie, 1 iunie, Paste si Craciun. In plus, patronii magazinelor pot oferi reduceri cand fac lichidarea marfurilor din stoc sau pentru produsele sezoniere.

Proprietarii magazinelor au obligatia sa informeze primaria cu privire la perioada in care practica reducerile, cu cel putin 15 zile inainte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.