Vaticanul are foarte mare grija de minunile “oficiale”, pe care le “acrediteaza” cu ajutorul unei comisii de exorcisti si demonologi. BOR, in schimb, isi crede pe cuvant enoriasii.

Catolicii care sunt martori ai unor miracole sunt obligati sa pastreze tacerea pana cand o echipa speciala formata din psihologi, teologi, preoti si exorcisti le va fi investigat afirmatiile, spune un nou regulament al Vaticanului, in curs de elaborare, care urmareste sa starpeasca marturiile false legate de minuni.

Papa Benedict al XVI-lea a cerut Congregatiei pentru doctrina credintei (tribunal al Bisericii Catolice, care are ca scop promovarea si tutelarea doctrinei credintei si a moravurilor in toata lumea catolica) sa conceapa un manual care sa-i ajute pe arhierei sa combata explozia de semne divine inventate inregistrata in ultima perioada.

Noile reguli se vor aplica in cazul viziunilor cu Isus si Fecioara Maria, mesajelor divine, fenomenului aparitiei ranilor lui Christos pe corpurile unor credinciosi si al statuilor si icoanelor plangatoare, scrie independent.co.uk.

Sarcina coordonarii manualului (vademecumului, in termeni bisericesti), care va inlocui un set de reguli din 1978, i-a revenit arhiepiscopului iezuit spaniol Luis Francisco Ladaria Ferrer.

Orice catolic care va fi martorul unei minuni va fi luat in serios de Biserica Catolica numai daca nu-si va face publica experienta prin care a trecut. Refuzul de a urma aceasta directiva va fi privit ca un semn al falsitatii declaratiilor celor in cauza.

Intr-o a doua etapa, credinciosii vor fi vizitati de o echipa de psihiatri, fie atei sau de religie catolica, ce le va testa sanatatea mintala, si de una de teologi, care va analiza continutul mesajelor divine, pentru a se asigura ca nu contravin invataturilor Bisericii. Daca miracolele vor fi considerate credibile, persoanele in cauza vor fi luate la intrebari de exorcisti si demonologi, pentru a exclude posibilitatea ca Satana sa se ascunda in spatele minunilor, cu scopul de a-i insela pe credinciosi. Potrivit regulilor din 1978, aflate inca in vigoare, dupa investigarea miracolelor, arhiereii trebuie sa trimita Vaticanului rapoarte spre aprobare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.