Specialistii in protectie sociala spun ca vinovata in cazul abuzului sexual asupra tanarului bolnav este autoritatea locala. Locul unui tanar institutionalizat cu probleme de sanatate severe ar trebui sa fie intr-un centru de plasament, unde poate fi supravegheat.

Un tanar in varsta de 20 de ani, diagnosticat cu autism infantil, oligofrenie de gradele II - III, care nu poate comunica si nu are discernamant, a fost abuzat sexual de ingrijitoarea Laura Florentina Cristea, angajata a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).

Aceasta este concluzia reprezentantilor Primariei sectorului 4, dupa ce, au spus acestia, femeia a recunoscut fapta petrecuta intr-un apartament de tip familial Gulliver.

Ingrijitoarea, inca libera

Tot autoritatile locale au anuntat in urma cu doua zile ca, in urma acestei intamplari, sefa DGASPC a sectorului 4, Mihaela Dimitrescu, a fost demisa din functie. Ingrijitoarea, la fel, iar in prezent Laura Cristea nu este retinuta de politie.

“Noi ne-am sesizat, vom face verificari amanuntite inainte de a lua decizii in legatura cu aceasta femeie, dar si cu copilul acesteia, iar, daca i se va dovedi vinovatia, va suporta solutia prevazuta de lege”, a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Politie.

Dovada faptei femeii este, potrivit reprezentantilor Primariei sectorului 4, o inregistrare facuta cu telefonul mobil al Laurei Cristea in timp ce l -ar fi abuzat sexual pe tanarul de 20 de ani. In fata probelor, aceasta si-a recunoscut vina, insa a sustinut ca doar pozele sunt facute de ea, filmuletul fiind o inscenare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.