Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, se declara nemultumit de modul in care sunt intretinute toaletele ecologice din Bucuresti, in numar de 600, si vrea sa puna in locul lor asa-numitele WC-uri inteligente, ale caror usi se deschid automat la cinci minute dupa intrare.

Oprescu a declarat ca 25% dintre toaletele ecologice sunt neintretinute sau distruse, mai ales cele amplasate in parcuri. Edilul-sef a declarat ca a cerut firmei care se ocupa cu intretinerea WC-urilor, inca din iulie, sa refaca si sa intretina toaletele. "Dansii dispun de noua masini cu un program clar de monitorizare, cu GPS de curatenie a acestor toalete", a spus Oprescu, referindu-se la faptul ca firma in cauza are mijloacele necesare sa se ocupe de aceasta problema .

Potrivit primarului general, pentru intretinerea WC-urilor mobile, municipalitatea plateste nu mai putin de 12 milioane lei (aproape trei milioane euro) pe luna.

Oprescu a declarat ca va declansa noi controale, mai ales ca unii dintre consilierii municipali au reclamat deficientele actiunii de curatenie. Mai mult, edilul-sef afirma ca a gasit deja o modalitate de prevenire a distrugerii toaletelor ecologice: inlocuirea lor cu asa-numitele toalete inteligente, care au inceput, de altfel, sa fie montate.

"Toaletele inteligente se deschide automat dupa cinci minute de folosire, ceea ce nu va permite sa fie distruse usor", afirma primarul Capitalei.

Problema principala semnalata de unii cetateni este utilitatea acestor toalete este, practic, nula pentru cei care nu reusesc sa gaseasca, in timp util, butonul ce trebuie apasat pentru a putea intra. Altii se plang de faptul ca este la fel de dificil sa iti dai seama daca un astfel de WC public este liber sau ocupat.

Toatele ecologice din Bucuresti sunt in grija firmei Comex Rom, care a castigat licitatiile organizate de municipalitate atat in 2004, cat si in 2008. Licitatia din 2008 prevede ca firma sa primeasca 36 de milioane de lei pentru serviciile sale.

WC-urile publice inteligente au fost descoperite si de edilii din sectorul 2, in decembrie, cand s-a anuntat atribuirea unui contract de inchiriere si intretinere a 53 toalete. Primaria Sectorului 2 va plati pentru asta 122.000 lei, ceea ce inseamna circa 6.000 lei pentru fiecare toaleta.

Castigatoarea licitatiei organizata de Primaria Sectorului 2 este tot firma Comex Rom, al carei actionar majoritar este omul de afaceri Andrei Popovici. Presa a scris despre acesta ca ar fi castigat usor contracte cu edilii pentru stalpi si marcaje rutiere, in mandatul de primar general al lui Adriean Videanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.