Furnizarea agentului termic in mai multe cartiere din municipiul Constanta va fi oprita joi, pentru a doua oara in ultimele doua zile, din cauza unei avarii pe magistrala care apartine de CET Palas

Potrivit reprezentantilor RADET Constanta, din cauza unor deficiente tehnice, CET Palas intrerupe alimentarea cu agent termic pe magistrala 1, joi, intre orele 07,30 - 18,00 in noua puncte termice.

Masura de sistare a apei calde si caldurii ii va afecta pe locuitorii din cartierele Tomis I si II, Spitalul Militar, Capitol, Faleza Nord, dar si strazile Mihai Eminescu, Pescarilor, Bucovinei, Ion Ratiu, M. Viteazu, Poporului, relateaza NewsIn.

Directorul general al CET Palas, Doru Oslobeanu, a declarat ca spartura pe conducta magistrala a aparut in noaptea de marti spre miercuri si, desi lucrarea ar mai fi putut fi amanata, se profita de faptul ca temperaturile sunt mai ridicate in aceste zile.

Acesta a mai spus ca, in ultima perioada, au fost inregistrate mai multe avarii din cauza sistemelor vechi care nu au mai putut fi inlocuite din lipsa banilor. Comparativ cu anul 2004, CET Palas a inlocuit 6.000 de metri din conducte, spre deosebire de anul 2008 cand s-au reinnoit doar 1.600 de metri, in ultimii zece ani aproximativ 30% din instalatii fiind schimbate.

Referitor la rezervele de pacura, directorul general al CET Palas a afirmat ca au mai fost aduse 2.000 de tone de combustibil lichid de la Oil Terminal pentru a acoperi necesarul din stoc.

Constantenii din mai multe cartiere au ramas si marti, timp de 12 ore, fara apa calda si caldura, din cauza unei avarii pe magistrala de transport care apartine de CET Palas.

Masura a afectat 12 puncte termice din cartierele Tomis I, Tomis II, Capitol si zona spitalul militar din municipiul Constanta. Aproape jumatate din locuitorii Constantei aflati in sistemul centralizat de incalzire au stat in frig si in urma cu zece zile, din cauza unei avarii de proportii la instalatiile CET.

Defectiunea a afectat atunci 54 de puncte termice din oras care faceau parte din magistrala 1, iar timp de doua zile nu s-a putut furniza agent termic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.