Majorarea salariilor cu 50% pentru unele categorii de bugetari, precum profesorii universitari, si cresterea cu 50%, respectiv 25%, a pensiilor pentru grupele I si II de munca, nu sunt prevazute in noul proiect de buget pe 2009, potrivit unor surse guvernamentale.

"Majorarea salariilor bugetarilor cu 50% nu poate fi sustinuta din punct de vedere bugetar in aceasta perioada de criza, iar cresterea pensiilor pentru persoanele care au lucrat in conditii grele de munca ar putea fi sustinuta incepand cu 2010. Va creste, insa, punctul de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, urmand ca stabilirea datei de la care va intra in vigoare aceasta masura sa fie stabilita in urmatoarele zile", au precizat sursele, citate de NewsIn.

Comentati faptul ca bugetul nu va include majorarile salariilor si ale pensiilor. Asteptam parerile voastre pe forum!

Bugetele ministerelor urmeaza sa fie finalizate pana maine, iar vineri va avea loc o prima dezbatere in sedinta de Guvern.

Aceste majorari salariale ii vizeaza in principal pe pe profesorii universitari, care au amenintat ca vor bloca sesiunea de examene in cazul in care nu le vor fi acceptate revendicarile salariale.

Sindicatele din Educatie ameninta cu greva daca bugetul pe 2009 nu va include majorarile salariale


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.