Ordonanta in baza careia Dinu Patriciu a fost retinut pentru 24 de ore a fost semnata de procurorii Adriana Cristescu si Georgiana Hossu. Adriana Cristescu a lucrat pina acum citeva luni la PNA, unde a reusit sa ingroape pentru o vreme dosarul privatizarii "IPRS Baneasa", fabrica cumparata de Omar Hayssam cu complicitatea unor functionari de la APAPS.

In septembrie 2004, procuroarea Cristescu a dat o solutie de "neincepere a urmaririi penale", prin care i-a absolvit de vinovatie pe functionarii de la APAPS care s-au ocupat de privatizarea IPRS Baneasa. Ancheta fusese declansata la sesizarea unei companii din Olanda, care fusese inlaturata de la privatizarea IPRS Baneasa, la fel ca si alte firme occidentale, pentru ca in final fabrica sa fie preluata de firma siriana Ogharit Trading, controlata de Omar Hayssam.

Timp de citeva luni, acest dosar a calatorit intre mai multe unitati ale Parchetului. Abia dupa ce a iesit la iveala ca Omar Hayssam este implicat in rapirea ziaristilor Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci, afacerea IPRS Baneasa a reinviat la Parchetul General, intr-un dosar care poarta un alt numar de inregistrare: 547/D/P/2005.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au dispus de aceasta data "inceperea urmaririi penale fata de numitul Omar Hayssam, precum si fata de mai multi functionari din cadrul APAPS implicati in procesul de privatizare a SC Baneasa SA", acestia fiind acuzati de mai multe infractiuni. Adica o solutie total opusa NUP-ului dat de procuroarea Adriana Cristescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.