Cele peste cinci hectare de teren din Parcul Carol care au fost atribuite Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului vor fi trecute iar in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). O propunere de hotarare de consiliu in acest sens va fi luata in discutie la sedinta extraordinara de astazi a CGMB. Terenul cu pricina s-a aflat in proprietatea publica a statului si in administrarea Consiliului General al Capitalei pana in 2001, cand guvernul condus de Nastase a decis sa-l treaca in administrarea Patriarhiei Romane.

Dupa scandalul legat de amplasarea Catedralei Mantuirii Neamului pe locul unde se afla Monumentul Eroilor Comunisti, actualul executiv a decis sa atribuie Patriarhiei un alt teren, de doua ori mai mare, care este situat langa Palatul Parlamentului. Prin urmare, asa cum se stipuleaza in Planul Urbanistic General, care are caracter de lege intrucat a fost aprobat de consilierii generali inca din anul 2000, Parcul Carol ramane "zona protejata, cu grad maxim de protectie".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.