Asociatia „Salvati Bucurestiul“ a depus 18 proiecte de hotarare care, daca sunt adoptate, ar putea elimina haosul urbanistic. Reprezentantii ONG-urilor ii bat obrazul primarului general Sorin Oprescu care pare sa fi uitat promisiunile facute in campanie.

Pe cand era in plina campanie electorala, anul trecut in luna mai, actualul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat, alaturi de organizatiile neguvernamentale, Pactul pentru Bucuresti.
La mai bine de jumatate de an de la instalarea in functie, edilul sef al Capitalei nici macar nu a discutat cu membrii ONG-urilor.

Propunerile sunt prevederi ale Pactului

Ieri dimineata, cele 35 de organizatii neguvernamentale (ONG-uri), membre ale asociatiei si semnatare ale „Pactului pentru Bucuresti”, au depus un set de 18 propuneri de hotarare - in 64 de exemplare - la registratura Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), toate menite sa „salveze orasul”.

Reprezentantii ONG-urilor sustin ca proiectele de hotarare reprezinta transpunerea in plan legislativ a prevederilor pactului, semnat si asumat, anul trecut, de primarul general si de majoritatea consilierilor generali.

Domeniile la care fac referire aceste hotarari sunt: urbanismul si constructiile, parcarile, spatiile verzi, bazele sportive si transparenta decizionala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.