Locatarii din 300 de apartamente din municipiul Alexandria nu mai beneficiaza de caldura, incepand de marti, din cauza datoriilor mari acumulate la plata agentului termic, transmite corespondentul NewsIn.

Acestia fac parte, de fapt, din prima transa de debransari pe care Terma Serv, firma furnizoare de agent termic, a anuntat ca le va face, din cauza unei datorii de aproape 32 miliarde de lei vechi acumulata de populatie pana la sfarsitul lunii noiembrie.

Inca de saptamana trecuta au fost trimise preavize 11 asociatii de proprietari in legatura cu sistarea caldurii din cauza datoriilor acumulate de 2.600 de familii. Debitul acestora se ridica la aproape 15 miliarde de lei vechi.

Directorul Terma Serv, Traian Constantinescu, a declarat, marti, corespondentului NewsIn, ca s-a luat masura debransarii in functie de situatiile transmise de sefii de asociatii pe fiecare scara de bloc. Prin aplicarea masurii, inevitabil, au fost afectate si familii care si-au achitat datoriile la caldura, lucru care a produs nemultumiri. Pentru a se evita insa situatia in care ar avea de suferit si mai multe familii care sunt cu platile la zi, directorul spune ca masura s-a aplicat mai intai la scarile de bloc in care mai mult de jumatate din locatari se inscriu cu debite la caldura, desi sunt situatii in care doua-trei familii, care locuiesc pe aceeasi scara, cumuleaza impreuna datorii mai mari, unele de chiar 100 de milioane lei vechi.

"Sunt constient ca masura este dura, dar nu se mai poate altfel. A fost ultima solutie pentru a putea recupera macar o parte din debite. Nu stiu ce masura sa mai adopt !", a declarat Traian Constantinescu. Acesta s-a aratat sceptic in privinta posibilitatilor societatii de a achita consumul de gaz in situatia in care rau-platnicii nu incep sa-si achite datoriile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.