Dictionarele limbajului poetic eminescian, sase volume coordonate de Dumitru Irimia, au fost lansate, marti, la Muzeul Literaturii Romane din Capitala, in cadrul evenimentelor dedicate nasterii poetului Mihai Eminescu.
"Dictionarele ofera descrierea completa a universului lingvistic si ideatic eminescian, baza a oricarui studiu serios. Sunt lucrari limitative, pentru ca nu se vor mai putea face speculatii in legatura cu universul poetic eminescian", a spus criticul Roxana Sorescu, la evenimentul la care au mai luat parte, printre altii, academicianul Solomon Marcus, scriitoarea Ioana Vasiloiu si istoricul literar Lucian Chisu, reprezentant al muzeului.

"Dictionarul limbajului poetic eminescian - Semne si sensuri poetice"
(lucrare in doua volume) si "Dictionarul limbajului poetic eminescian - Concordantele poeziilor postume" (patru volume) au aparut la Editura Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi.

Joi, 15 ianuarie, in ziua aniversarii a 159 de ani de la nasterea poetului national, va fi lansata, la Putna, o alta lucrare de exceptie: "Eminescu - Viata", biografie scrisa de Zoe Dumitrescu-Busulenga si coordonata de Dan Haulica si Dumitru Irimia. Biografia a fost tiparita la Editura Manastirii Putna si la Editura Nicodim, cu sprijinul fundatiei „Zoe Dumitrescu-Busulenga” - Maica Benedicta, potrivit unui comunicat al Muzeului Literaturii Romane.

Zoe Dumitrescu-Busulenga a mai scris numeroase numeroase volume si studii despre poetul national, printre care “Eminescu - cultura si creatie”, “Eminescu si romantismul german” si “Eminescu - viata, opera, cultura”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.