Ucrainienii din Maramures sarbatoresc trecerea in noul an in noaptea de 13 spre 14 ianuarie, dupa ritul vechi, transmite NewsIn.

Ucrainenii din Maramures prefera sa-si petreaca Revelionul in localitatile rurale, insa unii au optat pentru diverse localuri din Baia Mare.

Reprezentantul Uniunii Ucrainienilor Baia Mare, Teodor Sopko, a declarat, marti, ca la fel ca si in cazul celorlalti maramureseni, in familiile ucrainiene se pastreaza obiceiul umblatului cu sorcova. De asemenea, in prima zi din noul an, familiile ucrainiene nu lasa sa le intre in casa prima data o femeie, ci un barbat pentru a le merge bine tot anul.

"Multi dintre ucrainienii din Maramures prefera sa-si petreaca Revelionul in mediul rural, acolo unde se mai pastreaza traditiile. Unii au organizat insa diverse petreceri la localuri din Baia Mare. Ca si la ceilalti maramureseni, ucrainienii obisnuiesc sa umble cu sorcova pe la casele cunoscutilor, urandu-le un an bun.

De asemenea, in prima zi din noul an e obligatoriu sa-ti intre prima data in casa un barbat si nu o femeie, pentru a avea un an imbelsugat, lipsit de rele”, a spus reprezentantul Uniunii Ucrainienilor din Baia Mare, Teodor Sopko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.