Nicolae Manolescu, Gabriela Adamesteanu, Eugen Negrici si Florin Iaru sunt invitati la standul Romaniei de la Salonul Cartii de la Paris, la editia de anul acesta, care se va desfasura intre 13 si 18 martie, informeaza ICR Paris.

Standul Romaniei se va deschide pe 13 martie cu prezentarea antologiei " Des soleils differents ", care a aparut la editura l'Inventaire / Balkans-Transit in 2008, ca urmare a festivalului "Insolite Roumanie". La prezentare vor fi prezenti Laurent Poree, unul dintre organizatorii festivalului, si poetii Rodica Draghicescu si Linda Maria Baros, informeaza NewsIn.

Pe 14 martie, poetii romani Nicolae Prelipceanu si Florin Iaru isi vor citi creatiile, alaturi de cativa poeti francezi ale caror poezii au fost recent traduse in limba romana. In aceeasi zi va fi prezentata cartea "Banalitati metafizice" de Alexandru Dragomir, carte care a fost tradusa in limba franceza de Michelle Dobre sub egida Societatii Romane de Fenomenologie. Cartea, aparuta la editura pariziana Vrin in 2008, va fi prezentata de Catalin Partenie si Michelle Dobre.

Ziua se va incheia cu o dezbatere cu tema "Literatura romana in context european 1989-2009", la care vor participa prozatorii Gabriela Adamesteanu si Dumitru Tepeneag si criticii literari Daniel Cristea Enache si Paul Cernat.

Ziua urmatoare, 15 martie, va fi prezentat numarul "Poeti romani contemporani" al revistei "Confluences poetiques", din 2008, la care vor participa Luiz Mizon, Jean Portante, Magda Carneci si Linda Maria Baros. Tot pe 15 martie va fi prezentata ultima carte a Gabrielei Adamesteanu, "Vienne de jour", tradusa de Marily Le Nir si aparuta la editura Gallimard in 2009.

In aceeasi zi va avea loc o masa rotunda despre doua recente si importante aparitii: "Istoria critica a literaturii romane" de Nicolae Manolescu si Iluziile literaturii romane de Eugen Negrici. La masa rotunda vor participa Nicolae Manolescu, Eugen Negrici, Livius Ciocarlie si Ion Bogdan Lefter.

Salonul de carte de la Paris a ajuns anul acesta la cea de-a 29-a editie Prima editie a fost organizata in 1982, la Grand Palais, iar din 1992 se organizeaza la Parcul de expozitii de la Porte de Versailles. In fiecare an, o tara este invitata de onoare - in 2009 este vorba de Mexic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.