Salariatii de la societatea Celrom (fostul combinat de celuloza si hartie) din Drobeta Turnu Severin s-au adunat, marti dimineata, in curtea unitatii, nemultumiti ca nu si-au primit salariile de patru luni, transmite corespondentul NewsIn.

Producatorul de hartie si carton ondulat Celrom SA este in prag de faliment, avand datorii de peste 14 milioane de euro, acumulate din anul 2006 la diversi furnizori de materii prime.

Celrom si-a intrerupt activitatea in data de 22 decembrie 2008, toti cei 800 de salariati fiind trimisi in concediu de odihna pana in data de 12 ianuarie. Pe 13 ianuarie, cand ar fi trebuit sa inceapa lucrul, oamenii au aflat ca productia nu poate fi reluata intrucat nu sunt bani pentru a cumpara materie prima.

Directorul general de la Celrom, Vasile Fane, crede ca singura solutie pentru ca unitatea sa reporneasca ar fi un ajutor guvernamental. "La sfarsitul anului trecut am primit promisiunea din partea AVAS ca vom primi un ajutor guvernamental si in acest sens chiar s-a dat si o hotarare de guvern, numai ca acum nu putem primi acesti bani intrucat nu a fost numit noul presedinte la AVAS. In acea hotarare se stipula faptul ca noi si alte cateva societati la care actionar majoritar este AVAS vom primi in total 100 de milioane de euro”, a declarat Vasile Fane.

Salariatii de la Celrom se tem ca nu isi vor putea recupera salariile restante. "Un Revelion mai trist ca asta nu am avut niciodata. Sa nu avem ce pune pe masa copiilor nostri. Acest director daca nu este in stare sa gestioneze asa cum trebuie societatea sa-si dea demisia si sa lase alti oameni competenti sa o conduca. Fabrica este inghetata, iar oamenii nu mai au garantia ca vor mai primi vreodata salariile”, a spus Gheorghe Talianu, lider de sindicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.