Ziarul londonez scrie laudativ despre regiunea care l-a fermecat pe Printul Charles. Cotidianul britanic „The Independent” a publicat in editia de sambata un ghid al atractiilor turistice din Transilvania.

Articolul arata ca zona, desi este cunoscuta in special din cauza povestilor sangeroase despre Dracula si castelele sale infricosatoare, este fermecatoare.

Cele sapte orase ale Transilvaniei fondate de sasi, Bistrita, Brasov, Cluj-Napoca, Medias, Sibiu, Sebes si Sighisoara, sunt vazute ca niste supravietuitoare ale anilor brutali ai tiraniei lui Ceausescu, reusind sa se impuna din nou prin eleganta.

Castele de poveste

Britanicii considera Transilvania o destinatie superba de vacanta cu dealuri pline de flori, orase medievale, ruine de castele si zone potrivite pentru schi.

Autorul noteaza ca Transilvania se foloseste de mitul lui Dracula pentru a intra pe piata europeana a turismului. Castelul Bran este denumit intotdeauna Castelul lui Dracula, desi Vlad Tepes, omul din spatele mitului, a stat acolo doar cateva nopti.

„The Independent” arata ca orice excursie in Transilvania trebuie sa contina o oprire in orasul medieval Sighisoara, la castelul de la Hunedoara sau la bisericile sasesti fortificate. In orasul Turda sunt amintite ca atractii hotelul Castelul lui Dracula si salina.

Printre alte atractii ale Ardealului mai sunt enumerate satele secuiesti si cele de pe Valea Calatei. Iubitorii de natura vor gasi in Transilvania o zona mirifica, iar pentru fauna este unul dintre cele mai propice locuri din Europa, mai spun jurnalistii prestigiosului cotidian londonez.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.