Presedintii consiliilor judetene si mai multi primari UDMR din Covasna si Harghita s-au intalnit la sfarsitul saptamanii in localitatea Oituz, din judetul Covasna, pentru a discuta despre o serie de proiecte comune de dezvoltare pentru urmatorii ani.

Unul dintre subiectele discutate a fost cel privind autonomia teritoriala a „Tinutului Secuiesc”. Prezenti la discutii, presedintii CJ Covasna si Harghita, Tamás Sándor si Borboly Csaba (foto), primarii localitatilor Sfantu Gheorghe, Antal Árpád, Targu Secuiesc, Rácz Károly, si Covasna, Lörincz Zsigmond, precum si primarii din Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert, si Odorheiu Secuiesc, Bunta Levente, au facut o „excursie” si la punctul cel mai estic al granitei monarhiei austro-ungare si Monumentul eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, la Poiana Sarata.Cei prezenti au convenit sa se realizeze o strategie comuna si sa se elaboreze un memorandum fundamentat pe documente si sondaje. S-a luat in calcul si infiintarea in zona Covasna-Harghita a unei filiale a Agentiei de Dezvoltare Regionala Centru si a unui Fond Educational pentru stimularea tinerilor din cele doua judete sa se intoarca acasa dupa terminarea studiilor superioare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.