Structurile specializate in combaterea traficului de stupefiante sunt in stare de alerta dupa ce, la sfarsitul anului trecut, pe teritoriul Romaniei au fost instrumentate doua cazuri de trafic intercontinental de stupefiante.
Membrii unor retele foarte bine organizate din Republica Dominicana si America de Sud au fost identificati si capturati de oamenii legii, dupa operatiuni la care au participat Directia Constanta SRI, DIICOT, structuri ale Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si alte servicii din compunerea MIRA. Cele doua retele din America Latina intrasera de mai mult timp in atentia serviciilor speciale din Statele Unite ale Americii, Olanda si Austria, state unde traficantii opereaza de ani buni. Filajul lucratorilor antidrog straini a fost finalizat de romani prin arestarea, pe teritoriul tarii noastre, a unor persoane importante din cadrul retelelor, insarcinate cu aducerea si plasarea drogurilor pe pietele europene.

Cantitatile de stupefiante confiscate anul trecut nu au fost mari, insa capturarea, pe 4 noiembrie, a sefului unei grupari care plasa drogurile din America Latina in Europa si Australia, precum si retinerea, opt zile mai tarziu, a patru cetateni romani specializati in transportul cocainei fabricate in Republica Dominicana, sunt considerate cele mai importante operatiuni din domeniu din ultimii trei ani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.