Clubul Cinematografului Romanesc Contemporan va prezenta, la Praga, filmele de debut ale regizorilor Cristian Mungiu si Stanca Radu, pe 21, respectiv 28 ianuarie, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) Praga.

Pe 21 ianuarie, la sediul ICR Praga va fi prezentat filmul "Stefan", al regizoarei Stanca Radu, lansat in 2007. "Stefan", care reprezinta debutul regizoral al tinerei absolvente a UNATC, descrie o experienta la limita absurdului traita de un copil de zece ani pe care parintii il obligau sa joace rolul lui Stefan cel Mare la o serbare scolara.

In completarea programului va fi proiectat si filmul documentar "Ivetka si muntele", realizat in 2008 de regizorul Vít Janecek, care prezinta povestea unei tinere slovace care timp de mai multi ani a avut viziuni cu Fecioara Maria, pe un munte din apropierea satului sau natal. Ambele filme vor fi subtitrate in limba engleza.
Filmul "Mana lui Paulista", in regia lui Cristian Mungiu, lansat in anul 2000, este filmul de absolvire al regizorului laureat la Cannes in 2007. Filmul este, potrivit ICR, o sarja causica la adresa contaminarii ireversibila a lumii in care traim cu "virusul telenovelei".

"Mana lui Paulista" va fi prezentat la sediul ICR Praga, pe 28 ianuarie, la ora 18.30. In aceeasi seara, in completarea programului va fi proiectat si filmul documentar "Impacarea cu focile", realizat in 2008 de regizorul Miloslav Novák - o meditatie asupra schimbarilor din natura umana, analizate prin prisma atitudinii omului fata de animale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.