Trei agenti de politie ialomiteni au fost retinuti de procurorii anticoruptie si sunt cercetati pentru comiterea a patru infractiuni, dupa ce ofiterii Directiei Generale Anticoruptie au reusit sa probeze ca au cerut bani unui sofer pentru o contraventie inventata.

Cei trei agenti, doi barbati si o femeie, au fost retinuti, luni, pentru 24 de ore, probatoriul strans de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie fiind suficient pentru ca procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita sa ia aceasta masura. Asupra celor trei planeaza acuzatiile de luare de mita, fals intelectual, uz de fals si complicitate la fals intelectual.

Cercetarile arata ca agentii, la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, au oprit doua masini la trecerea la nivel cu calea ferata situata la intrarea in comuna Barbulesti si i-au comunicat unuia dintre soferi ca nu a respectat semnalele acustice si luminoase si ca practic a comis o contraventie pentru care se suspenda permisul de conducere. In realitate, semnalele acustice si luminoase nu functionau, astfel ca totul a fost inventat de unul dintre agenti.

Dupa a discutat cu colegii lui, unul dintre agenti i-a cerut soferului 500 lei pentru a nu lua masurile legale. Pentru ca nu avea asupra sa decat 100 lei, soferul le-a cerut bani celor doi prieteni aflati in masina, pentru a-i da agentului si dupa ce a primit 300 lei, i-a inmanat lucratorului toti banii, respectiv 400 lei.

Politistii i-au intocmit soferului un avertisment pentru lipsa de documente, fara a trece vreo sanctiune, dupa care i-au spus ca il poate rupe si si-au vazut de treaba. Soferul a povestit cele intamplate prietenilor din cealalta masina in care se afla si un politist brasovean care a sesizat DGA.

Din dispozitia conducerii I.P.J. Ialomita, la nivelul Politiei municipiului Urziceni, au fost efectuate verificari, pe baza carora s-a intocmit un dosar penal, ce a fost inaintat la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni, institutie care, conform competentei, a declinat dosarul la Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.