Procurorii DNA au dispus neinceperea urmaririi penale fata de fiul fostului ministru al Muncii, in dosarul in Paul Pacuraru este acuzat ca ar fi intervenit in favoarea fiului sau, pentru incheierea unor contracte.

Procurorii au dispus "neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de complicitate la luarea de mita fata de numitul Pacuraru Mihnea Corneliu intrucat din materialul probator administrat in cauza rezulta ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni sub aspectul laturii subiective", se arata in rechizitoriul DNA prin care a fost trimis in judecata Paul Pacuraru.

In rechizitoriul DNA se afirma ca Mihnea Pacuraru, fiul fostului ministru, in calitate de director general la societatea Intratest SRL, a participat la licitatiile organizate de Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu Severin, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si Complexul Energetic Turceni. Potrivit procurorilor, Intratest SRL, cu prilejul organizarii acestor licitatii a fost favorizata de conducerile acestor societati in vederea castigarii contractelor de achizitii publice.

"Invinuitul Pacuraru Nicolae Paul Anton a acceptat promisiunea de a primi foloasele pentru fiul sau Pacuraru Mihnea. Din materialul probator administrat in cauza rezulta ca Pacuraru Mihnea Corneliu nu a cunoscut scopul in legatura cu crae tatal sau a acceptat aceste foloase, respectiv invinuitul Morega Dan Ilie a facut promisiunea", se mai arata in rechizitoriu.

Procesul lui Paul Pacuraru si al liderului PNL Gorj, Ilie Morega, va incepe pe 17 februarie 2009, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cei doi urmand sa fie judecati pentru contractele de protectie a muncii oferite in urma unor licitatii trucate fiului fostului ministru.

Fostul ministru al muncii si Morega, membru in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) la societatile comerciale Complexele Rovinari si Turceni, au fost trimisi in judecata de DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.