Doi romani au fost arestati de politistii din Suceava dupa mai multe luni de filaj. Cei doi sunt implicati intr-una dintre cele mai mari retele de trafic cu carne vie pe ruta Bucuresti - Londra. Gavril Patu si Costica Rapan foloseau pasapoarte false emise in mai multe state din spatiul Schengen.

Anchetatorii au fost uimiti de faptul ca actele false erau aproape perfecte cu cele originale. Potrivit anchetatorilor, Gavril Patu si Costica Rapan aveau in Marea Britanie mai multi colaboratori care au acolo statutul de rezident.

Cei doi racolau conationali care doreau sa ajunga in Anglia si ii ajutau cu pasapoarte false in schimbul unor sume cuprinse intre 1.500 si 3.000 de euro. In aceste conditii, cetatenii romani beneficiau de o noua identitate care le permitea sa intre in Marea Britanie fara viza.

Infractorii au fost retinuti de procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Suceava, dupa ce au inmanat pasapoarte false unor politisti sub acoperire. Ei au fost apoi arestati preventiv, sub acuzatiile de trafic cu migranti si fals material in inscrisuri oficiale. Cercetarile in acest caz au fost extinse si in Marea Britanie. Este posibil ca oamenii legii de la noi sa aiba liste sau poze ale persoanelor care au fost deja trimise acolo prin aceasta metoda.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.