Navigatia pe Canalul Sulina a fost reluata, luni dimineata, dupa ce furtuna din Marea Neagra s-a temperat, conditiile meteo permitand navigarea in siguranta, a anuntat, luni, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ).

"AFDJ Galati a ridicat restrictia de navigatie pe Canalul Sulina, impusa duminica, deoarece conditiile meteorologice s-au imbunatatit si permit circulatia navelor in siguranta", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al AFDJ, Emanuela Turcu, citat de corespondentul NewsIn.

Nava sub pavilion georgian obligata sa stationeze la mila 6 a Dunarii din cauza inchiderii navigatiei pe canal a primit permisiunea de a-si continua calatoria.

AFDJ a inchis, duminica, Canalul si Bara Sulina din cauza furtunii puternice de pe mare. Vantul sufla cu 60 de kilometri la ora, iar valurile marii atingeau cinci metri.

Canalul si Bara Sulina au mai fost inchise pe 6 ianuarie, cand viteza vantului a fost de 70 de kilometri la ora, iar valurile marii au atins sase metri inaltime. Doua nave aflate in tranzit au fost obligate sa stationeze, una in rada Portului Sulina si cealalta la ancora, dupa Isaccea, si au primit permisiunea de a-si continua calatoria dupa 23 de ore, cand AFDJ a ridicat restrictiile de circulatie pe canal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.