Peste sase la suta din barbatii de pana in 25 de ani au probleme cu erectia, din cauze psihologice. Numarul tinerilor cu dificultati de erectie s-a dublat in ultimii trei ani din cauza vietii stresante. Totusi, cele mai multe probleme de acest gen le au barbatii de peste 45 de ani.

Disfunctia erectila reprezinta incapacitatea de a avea sau de a mentine o erectie pentru sustinerea unui contact sexual. Incidenta acestei tulburari poate varia in functie de grupa de varsta.

Cele mai multe cazuri se intalnesc dupa 45 de ani ( 20 la suta), cand problemele de potenta sunt consecinta bolilor deja existente. Netratata la timp, o astfel de disfunctie se poate agrava si poate duce la aparitia problemelor psihologice. Se apreciaza ca fiecare barbat va avea, cel putin o data in viata, probleme de erectie.

“In cele mai multe cazuri, disfunctia erectila este un simptom si poate anunta probleme grave, cum ar fi cele vasculare, metabolice sau neurologice”, subliniaza presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania, doctorul Nicolae Calomfirescu.

Una dintre bolile care se ascund in spatele disfunctiei erectile este, de exemplu, diabetul zaharat. Printr-un simplu test al glicemiei, afectiunea poate fi depistata la timp.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.