Primaria Capitalei nu a reusit, in 2008, sa cheltuiasca 100 de milioane euro, bani proveniti din credite externe, unii consilieri municipali considerand ca vina ii apartine primarului general, care nu a demarat niciun proiect major de investitii, de la instalarea sa in functie.

Sorin Oprescu spune ca banii stau bine in banci si nu avea rost sa ia doar o parte din suma economisita, ceea ce ar fi insemnat ca nu ar mai fi primit dobanda, prin distrugerea depozitelor. Edilul-sef al Capitalei a afirmat ca este grijuliu cu banii, in conditiile in care, in 2015, municipalitatea va incepe sa plateasca ratele unui credit de 500 de milioane de euro, contractat de primarul Adriean Videanu.

Dupa cum arata ultima rectificare de buget, primaria nu a cheltuit, anul trecut, o alta suma semnificativa - 142 de milioane de lei, cea mai mare parte din aceasta fiind destinata, initial, cheltuielilor institutiilor subordonate care au si proiecte de investitii. Pe de alta parte, municipalitatea bucuresteana a fost obligata sa scoata din buzunar, in 2008, un "supliment" de 40 de milioane de lei pentru acoperirea diferentei din pretul real al gigacaloriei si cel platit de populatie.

Cifrele bugetului rectificat mai arata ca vistieria Capitalei resimte efectele crizei economice. Astfel, in 2008, veniturile din impozitul pe venit au scazut cu 40 de milioane de lei, cele din impozitele si taxele locale - cu 6,8 milioane, iar veniturile din concesiuni si inchirieri - cu 5,5 milioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.