Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) a oprit, duminica, navigatia pe Canalul Sulina din cauza furtunii, o nava sub pavilion georgian care urma sa iasa in Marea Neagra fiind oprita la ancora, transmite corespondentul NewsIn.
"Navigatia pe Canalul Sulina a fost inchisa din nou, din cauza furtunii. Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati a luat aceasta masura pentru a nu pune in pericol navele care tranziteaza canalul. Vantul sufla cu 60 de kilometri la ora, iar valurile marii ating cinci metri", a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al AFDJ, Emanuela Turcu.

In urma inchiderii Canalului Sulina, o nava sub pavilion georgian care se indrepta spre iesirea in Marea Neagra a fost notificata sa se opreasca la mila 6 a Dunarii pana la incetarea furtunii.

Navigatia pe Canalul Sulina va fi reluata in momentul in care conditiile meteorologice se vor imbunatati.
Canalul si Bara Sulina au mai fost inchise pe 6 ianuarie, cand viteza vantului a fost de 70 de kilometri la ora, iar valurile marii au atins sase metri inaltime. Doua nave aflate in tranzit au fost obligate sa stationeze - una in rada Portului Sulina si cealalta la ancora, dupa Isaccea - si au primit permisiunea de a-si continua calatoria dupa 23 de ore, cand AFDJ a ridicat restrictiile de circulatie pe canal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.