Peste 600 de bucuresteni si-au lovit masinile de joi seara pana vineri dimineata, dupa ce a nins, a declarat Constantin Stroescu, purtatorul de cuvant al Brigazii de Politie a Capitalei.
Potrivit lui Stroescu, pana vineri dimineata la ora 7.00, au fost inregistrate 330 de tamponari si 7 accidente rutiere soldate cu raniti, cele mai multe avand loc in sectoarele 1 si 3.

Principalele cauze au fost nepastrarea distantei coresponzatoare fata de autovehiculul din fata, neasigurarea la schimbarea directiei de mers, nereducerea vitezei pe drumurile acoperite cu zapada si neacordarea prioritatii de trecere, contraventie pentru care politistii au suspendat 25 de permise de conducere.

In cazul celor sapte accidente cu raniti, o persoana a fost ranita grav si sase usor. Totusi, Stroescu a spus ca, in mod normal, au loc mai multe accidente cu raniti.


In cazul celor soldate cu avarii, au fost inregistrare cu 50% mai multe accidente decat media zilnica.

Zeci de tamponari s-au produs in ultimele ore pe strazile din Prahova

Aproape cincizeci de tamponari au avut loc, de joi seara pana vineri dimineata, pe drumurile din judetul Prahova, din cauza ninsorii cazute si a neatentiei soferilor, transmite corespondentul NewsIn.

"Desi pe sosea nu s-a asternut mai mult de un centimetru de zapada, au avut loc 47 de tamponari, dintre care 23 imediat dupa ce au cazut primii fulgi de nea. Intr-o zi obisnuita, numarul tamponarilor este de aproximativ 30", a precizat seful Politiei Rutiere Prahova, comisar Costin Tatuc.

El a adaugat ca principalele cauze ale acestor accidente au fost legate de neatentia soferilor, care nu au adaptat viteza la conditiile de carosabil umed sau acoperit cu zapada. "Deci nu din cauza zapezii s-au produs aceste tamponari, in sensul de neinterventie a celor care administreaza drumurile, pentru ca interventia lor a fost prompta. Problema apare la soferi. De regula, pe aderenta din aceasta redusa se evita bruscarea comenzilor si mai ales a sistemului de franare", a tinut sa precizeze Tatuc.

Conform sefului Politiei Rutiere Prahova, traficul a fost blocat joi, in zona Baicoi, dupa ce o masina a derapat si a lovit alte doua autovehicule. Si pe DN1B s-a circulat greu, tot din cauza zapezii. La Valea Calugareasca, patru vehicule au fost implicate intr-o ciocnire in lant, iar la Bucov un echipaj ACR a derapat si s-a rasturnat. Probleme au fost si pe DN1A, in zona Cheia, unde zapada a dat batai de cap soferilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.