Seful de la Permise Auto Bucuresti, Dan Mosescu, este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mita, pentru ca ar fi primit bani pentru a facilita eliberarea permiselor auto, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

In acelasi dosar, mai sunt cercetati si comisarul Florian Petrache, sef serviciu Permise de Conducere si Examinari, si Marian Lefescu, sef Birou.

Dan Mosescu a declarat, joi, pentru NewsIn, ca a aflat din presa despre acuzatiile ce i se aduc. "Este prima data cand aud ca sunt acuzat. Pana in momentul de fata, nu am fost citat la DNA si ori de cate ori procurorii ne-au solicitat informatii cu privire la vreun caz am colaborat foarte bine", a declarat Mosescu.

Dosarul sefului de la Permise Auto Bucuresti este disjuns dintr-un alt dosar, al comisarului-sef Florea Popescu.

Procurorii anticoruptiei au trimis in judecata, in decembrie, un comisar sef de politie si un instructor auto care ar fi primit mita pentru obtinerea frauduloasa a unui permis de conducere, anunta DNA pe 5 decembrie.

Potrivit unui comunicat, comisarul Florea Poprescu este acuzat de luare de mita, in timp ce instructorul Mihai Cojita este acuzat de complicitate la dare de mita. Potrivit DNA, la data de 10 decembrie 2007, Florea Popescu, in calitate de ofiter examinator in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti, a primit 200 lei de la un denuntator (instructor auto) pentru a promova un candidat la proba practica pentru obtinerea permisului de conducere. "De asemenea, Mihai Cojita, in calitate de instructor auto in cadrul scolii Auto Intact SRL Bucuresti, a primit 150 de euro de la un candidat pentru a remite o parte din acesti bani examinatorului Popescu, pentru ca ofiterul de politie sa il promoveze in mod fraudulos cu ocazia probei practice a examenului pentru obtinerea permisului de conducere", se arata intr-un comunicat al DNA remis, luni, agentiei NewsIn.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.