Fostul deputat Mircea Stanescu, fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu, va fi inmormantat cu slujba religioasa extinsa, la groapa, datorita dispensei de la canoane facuta de Arhiepiscopia Bucurestilor, la solicitarea familiei decedatului

Potrivit reprezentantilor Patriarhiei, la inmormantarea persoanelor care s-au sinucis se poate face slujba religioasa extinsa, la groapa, in urma unei cereri a familiei care trebuie aprobata de Biserica.

"Desi conform religiei ortodoxe, persoanele care se sinucid nu beneficiaza decat de o slujba foarte scurta, la groapa, la solicitarea familiei indurerate si avand in vedere ca actul de sinucidere a survenit unui eveniment nefericit, se va face o slujba extinsa, dar nu in biserica", a precizat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica.

Slujba va avea loc duminica, in cimitirul Sf. Vineri din Capitala.

Fostul deputat PSD Mircea Stanescu a fost gasit, luni seara, in casa sa din Strada Panduri, din Bucuresti, de avocatul acestuia, Catalin Dancu, intr-o balta de sange, iar langa cadavru se afla un pistol.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, cele mai multe indicii au dus la ipoteza sinuciderii.

Pe 27 decembrie 2008, un barbat a murit dupa ce a fost lovit, pe trecerea de pietoni, de masina lui Mircea Stanescu.

Initial, prietena acestuia si-a asumat accidentul. Femeia a fost acuzata de ucidere din culpa, insa in urma audierilor martorilor, procurorii au schimbat incadrarea juridica a faptei acesteia in cea de favorizare a infractorului.

Fiul ziaristului Sorin Rosca Stanescu, impotriva caruia procurorii incepusera urmarirea penala, urma sa afle acuzatiile oficiale, fiind invinuit de omor din culpa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.