Persoanele care au fost tratate si vindecate de melanom, cea mai grava forma de cancer de piele, au risc de doua ori mai mare de a face o alta forma de cancer, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Queen din Belfast, informeaza AFP.
Cercetatorii au studiat cazurile a 21.000 de persoane care au fost tratate de alte tipuri de cancer de piele in afara de melanom si cazurile a 1.800 de persoane care au suferit de melanom malign, pentru a le detecta pe cele care au mai suferit de o forma de cancer dupa vindecarea primei afectiuni.

Riscul ca o persoana care a fost tratata de cancer de piele sa faca din nou o boala neoplazica este cu 57% mai mare decat restul populatiei, in timp ce riscul ca persoanele care au fost tratate de melanom sa faca din nou cancer este de doua ori mai mare.

Studiul confirma faptul ca persoanele care au fost diagnosticate cu cancer de piele au un risc crescut de a face in viitor o alta forma de cancer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.