Peste 20% dintre elevii de clasa a VII-a si 15% dintre cei de clasa a VIII-a au luat note sub 5 la proba de limba si literatura romana din cadrul tezelor cu subiect unic din semestrul I, potrivit unui raport al Ministerului Educatiei

La clasa a VII-a, cele mai multe note sub 5 le-au luat elevii din judetele Harghita (40,88%) si Covasna(38,01%), procente apropiate intregistrandu-se si la clasa a VIII-a. Cei mai multi dintre elevii care au promovat examenul au fost in Bucuresti, respectiv 88,35% dintre elevii de clasa a VII-a si 91,76% dintre elevii de clasa a VIII-a.

Mai mult de 9.200 de elevi de clasa a VII-a si 8.200 de elevi ai claselor a VIII-a au luat note de 10, iar 15,61% dintre elevii de clasa a VII-a si 14,18% dintre cei de clasa a VIII-a au luat note mai mari de 9.

Cele mai multe note maxime au fost obtinute in judetele Mehedinti si Cluj.

La examenul care s-a desfasurat pe 3 decembrie au participat 203.370 de elevi de clasa a VII-a, adica 96,44% dintre cei inscrisi, si 202.973 de elevi ai claselor a VIII-a, ceea ce reprezinta 97,09% dintre cei inscrisi.

Doi elevi din Ialomita si unul din Iasi au fost eliminati pentru ca au incercat sa copieze.

Media obtinuta la tezele cu subiect unic va fi luata in calcul la admiterea la liceu. Astfel, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, elevii vor fi admisi la liceu fara examen, tinandu-se cont de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50 la suta din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50 la suta din nota finala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.