Filmul "4 luni, 3 saptamani, 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, a castigat premiul pentru cel mai bun film strain, in cadrul galei Premiilor Criticilor de Film din New York, a anuntat joi, Institutul Cultural Roman din New York.

"Filmul regizorului roman, de o inteligenta subtila, este o lunga premonitie a unei povesti dezastruoase, discrete, mai apoi socante. E atat o alegorie viscerala, cat si un thriller foarte bine articulat", declara cunoscutul critic american de film, J. Hoberman.

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile", film care spune povestea unui avort ilegal in Romania din epoca ceausista, cu Anamaria Marinca, Laura Vasiliu si Vlad Ivanov a castigat, in 2007, si mult ravnitul "Palme d'Or" al Festivalului de la Cannes si alte numeroase premii la concursuri si festivaluri internationale.

New York Film Critics Circle este o organizatie a criticilor de film de la publicatiile din metropola americana si a fost fondata in 1935. Premiile anuale acordate de catre criticii din New York sunt considerate ca o alternativa la Oscaruri, punand pe primul plan meritele estetice si fiind imune la "presiunile politice si comerciale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.